Πλέον η ποικιλία των 3D Εκτυπωτών είναι μεγάλη καθώς η τεχνολογία της 3D εκτύπωσης εξελίσσεται..

Τι χρειάζεται όμως να γνωρίζω για να επιλέξω έναν 3D Εκτυπωτή;

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να αναρωτηθώ είναι ο τρόπος με τον οποίο θέλω να χρησιμοποιήσω τον 3D εκτυπωτή!! Αν επιθυμώ έναν εκτυπωτή για επαγγελματική χρήση θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσω το μέγεθος των αντικειμένων που θέλω να εκτυπώσω καθώς και την λεπτομέρεια  που επιθυμώ να έχει το εκτυπωμένο αντικείμενο. Το ίδιο ισχύει και για την επιλογή ενός οικιακού εκτυπωτή για ιδιωτική χρήση. Η διαφορά μεταξύ των επαγγελματικών εκτυπωτών είναι το κόστος αγοράς και το μέγεθος εκτύπωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες για το μέγεθος και το κόστος των επαγγελματικών 3D Εκτυπωτών θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μας.

Επιλέγοντας έναν 3D Printer Οικιακής Χρήσης.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε στην αγορά ενός μηχανήματος είναι η υποστήριξη που θα έχετε στην αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι ανά πάσα στιγμή θα έχετε την δυνατότητα να μιλήσετε με κάποιον άνθρωπο ο οποίος θα έχει γνώση του μηχανήματος σας και θα σας βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος ή όποιας απορίας μπορεί να έχετε σχετικά με την χρήση του.

Η επίλυση ή η αντικατάσταση ενός εξαρτήματος που πιθανόν να έχει χαλάσει είναι επίσης σημαντική στην αποκατάσταση και στην επαναλειτουργία του μηχανήματός σας.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που θα πρέπει να λάβετε γνώση πριν την αγορά οποιουδήποτε εκτυπωτή είναι αν τα μηχανικά και τα κινητά του μέρη είναι προσβάσιμα. Αυτό σας θα βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων που ίσως συναντήσετε κατά τη χρήση του εκτυπωτή.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι να έχετε γνώση των εξαρτημάτων που χρησιμοποιεί ο κάθε εκτυπωτής.

Ένα από τα βασικά εξαρτήματα του εκτυπωτή είναι το hotend ή αλλιώς θερμαινόμενο ακροφύσιο. Πολλά θερμαινόμενα ακροφύσια δεν έχουν την δυνατότητα να φτάσουν υψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να μην μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε μεγάλη γκάμα υλικών.

Ιδανική θερμοκρασία 220 C έως 250 C!!!

Ένα άλλο κύριο εξάρτημα που θα πρέπει να έχει ένας εκτυπωτής είναι η θερμαινόμενη βάση εκτύπωσης.

Χωρίς θερμαινόμενη βάση εκτύπωσης θα αντιμετωπίσετε του ίδιους περιορισμούς στη χρήση υλικών καθώς υλικά σαν το ABS δημιουργούν ελαττωματικές εκτυπώσεις κατά τη διάρκεια της εκτύπωσης, χωρίς τη θερμαινόμενη βάση.

Τέλος η δομική σταθερότητα του πλαισίου του μηχανήματος παίζει σημαντικό ρόλο για την επίτευξη εκτυπώσεων υψηλής ποιότητας σε μεγάλες ταχύτητες.

5 Σημαντικές Ερωτήσεις πριν την αγορά ενός Εκτυπωτή.

1. Τι θερμοκρασίες έχει την δυνατότητα να φτάσει το θερμαινόμενο ακροφύσιο;

2. Υπάρχει κάποια εγγύηση με την αγορά του μηχανήματος;

3. Υπάρχει στην Ελλάδα αντιπρόσωπος που παρέχει και service για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσω;

4. Τι υλικά μπορώ να χρησιμοποιήσω;

5. Πόσο σταθερό είναι το μηχάνημα;